Jan 21, 2010

Mahal Sangat!!!


 
 
 

Salam sume..kat sini aku nak bercerita pasal haiwan peliharan idaman kita semua.Kat ats ni aku ade 4 keping gambar haiwan peliharaan yang aku idamkan.Yang paling atas sekali tu ialah Burung Tiung.Ape yang bestnyer pasal burung ni kalo korang nak tau,die boleh bercakap.Wah!!!Hebatkan?Itulah tanda kebesasan Allah S.W.T.Burung Tiung ni aku tak dapat bela lagi sebab kat kedai mahal sangat..lagipun mak aku cakap, kalo nak bela burung ni, kita mesti ada permit @ lesen.Pada pandangan korang,cerewet tak camtu?Gambar yang kedua tu ialah African Grey.ha,,ni sekor lagi burung yang mahal.Hari tu aku pernah tanye kat kedai harge die..korang nak tau harge die berapa seekor?10k tau!!mahal x geng?..korang rase-raselah,aku mampu x nak beli burung ni yea?..(menyimpan hasrat)..hehehe..Sekarang kita beralih kepada gambar yang ketiga.Ini ialah Kucing Parsi kalo korang nak tau.Bagi yang dah tau xpelah, aku nak bagitau kat geng2 kita yang xtau lagi yea..hehehehe..Kucing ni pun mahal sangat2...ape yang specialnye makhluk ciptaan Allah S.W.T ni sampai harganya mencecah ribuan ringgit?Korang rase-raselahkan..ape yang special sangat Kucing ni?Pada pendapat aku,mungkin sebab muke Kucing ni unik kot..comel sangat!!btl x geng?,Lastly,ialah Ikan Arowana@Kelisa.Bukan Kelisa 4 roda tau geng..hehehe..Kelisa ini bagi aku,mungkin harganya berdasarkan kemerahan warnanya tu..tengok sisiknya..kat situlah terletak harga bagi makhluk yang bernama Arowana ini..Kalo korang nak tau harga sebenar ikan ni, korang boleh pergi survey kat kedai Pets yang berhampiran dengan rumah korang..okey geng?..aku rase cukuplah sampai sini dulu aku membebel kat entry kali nie..hehehe..Semoga penulisan aku ini dapat menambah serba sedikit ilmu pengetahuan kita semua.. p/s: moralnya,semua haiwan kat atas tu mahal sangat2...hehehehe..smile always geng!!!

2 comments:

  1. ultraman..ko beli ank ayam la..ank ayam murah jer..haaha

    ReplyDelete

RM20 SEGERA MASUK KE AKAUN ANDA TIAP-TIAP HARI