Feb 1, 2010

SAHABAT

Salam Geng..pada entry kali nie..Ultraman nak membincangkan pasal 'sahabat'.Ultraman rasa semua orang  di Dunia ini mempunyai sahabat,kan?,Baik yang kita baru kenal ataupun yang dah lame kita kenal.Ok,baiklah,disini bukanya masalah lame atau baru kita mengenali sahabat kita itu tetapi sejauh manakah ertinya 'sahabat' itu kepada kita maksudnya sejauh manakah 'sahabat' boleh menolong kita?
Wah!!..Bunyinya macam suatu kajian tetapi inilah realitinya sekarang.Pada masa sekarang,ade atau tidak sahabat itu,semuanya adalah sama.Kadang-kala nama sahaja 'sahabat' tetapi tidak boleh tumpang langsung.Realitinya pada masa kini Geng..Secara amnya,apabila kita sebut 'sahabat' maka sudah tentu melambangkan seseorang yang boleh dikira agak rapat dengan diri kita dan boleh untuk kita menumpang mereka bukan hanya ketika kita dalam kesusahan,tetapi dalam setiap perkara.Tetapi untuk mencari sahabat yang seperti itu kini (sahabat sejati) adalah sangat susah kini.Kadang-kala 'sahabat' kini lebih mementingkan diri sendiri daripada menolong sahabat mereka sendiri.
Jadi Geng,sampai disini dahululah entry ultraman pada kali ini dan semoga kita bertemu lagi pada entry yang akan datang.Cuba kita renung-renungkan dan fikir-fikirkan topik ini.Semoga kita dapat menjadi lebih baik untuk diri sendiri dan juga untuk orang lain.Sekian.

2 comments:

  1. bagi saya,kadang-kadang kita perlu jugak pentingkan diri sendiri.kalo kita asyik mementingkan orang lain, siapa yang akan pentingkan kita?diri kita akan tertindas.pape pun, bagi saya tak sukar mencari seorang sahabat yang baik sekiranya kita selalu give and take.like u said "semoga kita dpt menjadi lebih baik utk diri sendiri dan jugak utk org lain".nice quote.i like it :D.tq~

    ReplyDelete
  2. kwn mkn kwn kdg2 amat saket dr kes putus cinta..

    ReplyDelete

RM20 SEGERA MASUK KE AKAUN ANDA TIAP-TIAP HARI