Feb 1, 2010

SETINGGAN MENCEMARKAN MASJID NEGARA


SEORANG lelaki didapati tidur nyenyak kira-kira pukul 7.20 pagi di pekarangan Masjid Negara, Kuala Lumpur semalam.KUALA LUMPUR - Sedar atau tidak, Masjid Negara yang menjadi lambang kemuliaan masyarakat Islam di ibu negara kini bagaikan penempatan 'setinggan' atau sarang melepak bagi golongan merempat yang tidak mempunyai rumah.
Lebih membimbangkan, akibat tiada kawalan untuk mengekang senario itu, kelompok penagih dadah juga turut mengambil kesempatan menjadikan pekarangan masjid tersebut sebagai tempat tidur pada waktu malam.
Difahamkan, pekarangan masjid yang tumpuan pelancong itu telah menjadi 'setinggan' kepada golongan tersebut sejak berbelas tahun lalu dan mereka bebas keluar masuk serta menggunakan kemudahan yang disediakan kepada jemaah yang bersolat di masjid itu.
Wartawan Kosmo! yang membuat tinjauan kira-kira pukul 7.15 pagi di masjid itu semalam mendapati, terdapat lebih 10 orang yang tidak diketahui asal usul sedang tidur dengan nyenyak di pekarangan masjid tanpa menghiraukan orang yang lalu lalang.

No comments:

Post a Comment

RM20 SEGERA MASUK KE AKAUN ANDA TIAP-TIAP HARI