Apr 25, 2010

TUKAR ENJIN KERETA..

Hmm...pada post nie aku tak tau ape nak tulis,,,share dgn pengunjung sekalian,,,jadi aku membuat keputusan ingin berkongsi pasal kereta aku nie..kereta aku nie dari luaran die memang cantik.tapi bahagian dalam die jer tak berapa cantik..enjin die pasal dah lame adelah masalah tertentu...
Dalam perancangan aku..enjin tersebut ingin aku gantikan dengan enjin baru dari halfcut iaitu nadi daripada Mitsubhisi Gsr 1.8 cc atau Mitsubishi Evolution 2.0 cc..Setelah diselidik dikedai halfcut, nadi2 tersebut berada pada lingkungan harga 10 ribu-12 ribu.untuk pengetahuan pelawat, harga tersebut tidak termasuk upah mekanik untuk memasang,setting,dan untuk endos Jpj dan Puspakom.Dalam perkiraan aku bajet untuk complete sume skali adalah RM15 ribu..Mane nak cari??? aduh....kereta aku tu hanya menanti teruk jer...bunyi enjin die dah lain macam sangat..tak taula camner nak describe..
Kepada pengunjung2 sekalian, doakanlah agar Ultraman dapat tukar enjin kereta Ultraman ni yea...
p/s: kpd sape2 yg tau mane ade hafcut murah bgtahula Ultraman ye...tQ...hehehe

No comments:

Post a Comment

RM20 SEGERA MASUK KE AKAUN ANDA TIAP-TIAP HARI